Tatarák netradičně

Your browser does not support Flash.

tisk

Na 2 porce potřebujeme:

  • 200 g hovězí špičky kýty
  • 1 žloutek
  • 2 filety ančovičky v oleji
  • 6 kousků malých kapar ve slaném nálevu
  • 1 snítku hladkolisté petrželky
  • 1 lžičku worcesterové omáčky
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 2 šalotky (nebo jednu menší cibuli)
  • 1 paličku česneku
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl
  • toustový chléb opečený v toustovači nebo tradiční chlebové topinky smažené v oleji

Špičku kýty očistíme a odblaníme. Pokrájíme na menší kousky. Zhruba polovinu vložíme do nádoby se sekáčkem (bývá v kompletní sadě s ponorným mixérem) a rozsekáme najemno. To samé uděláme s druhou polovinou.

Ančovičky, kapary a petrželku nasekáme nožem nadrobno.

Šalotky také pokrájíme nadrobno.

Vše vložíme do misky, přidáme žloutek, worcester, hořčici, rozmačkaný a se solí utřený stroužek česneku, hrubě mletý pepř. Máte-li rádi pikantní tatarák, můžete přidat najemno nasekanou čerstvou chilli papričku zbavenou semínek nebo tabasco.

Promícháme, popřípadě dochutíme a vytvarujeme do tvaru burgeru, tento položíme na talíř s pár stroužky česneku, můžeme dozdobit rukolou, kterou si můžeme tatarák na topince obložit.

Podáváme s tousty nebo tradičními chlebovými topinkami, které si hosté sami potírají česnekem dle chuti.

Stáhněte si katalog