Šťavnatá vepřová pečeně s bylinkovou kaší

Your browser does not support Flash.

tisk

Na 2 porce potřebujeme:

  • 2 plátky vepřové pečeně s kostí
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 400 g brambor typu C
  • 150 g másla
  • 5 snítek různých měkkých bylinek (petrželka, estragon, koriandr, máta …)
  • 6 listů salátu lollo rosso nebo jiného listového salátu (ledový není vhodný)
  • pár kapek čerstvé citrónové šťávy
  • 1 žloutek

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme, propasírujeme nebo rozšťoucháme a smícháme s 50 g másla. Lístky bylinek si nasekáme a smícháme s kaší.

Zatímco se vaří brambory, rozpálíme pánvičku, nalijeme na ni 2 lžíce slunečnicového oleje a z obou stran opečeme osolené a opepřené kotlety dohněda, odstavíme, přidáme na pánvičku 2 oříšky másla a přikryjeme. Po minutě kotlety otočíme a necháme dalších pět minut odpočívat. Kotlety vyjmeme, pánvičku vrátíme na nejnižší stupeň zapnutý sporák a položíme na ni listy salátu, které necháme jen lehce zavadnout.

Na vlažnou pánvičku (tak, že na ni udržíme prst) dáme žloutek, pár kapek citrónu, do ruky si vezmeme zbylé máslo a kroužíme jím po pánvičce, dokud se nerozpustí a nespojí s citrónem a žloutkem v hladkou emulzi (pánev už nezahříváme, jinak by se uvařil žloutek a máslo by se srazilo), dochutíme špetkou soli a přelijeme přes maso.

Na talíře rozdělíme bylinkovou kaši, přes ni položíme listy zavadlého salátu, maso a přelijeme máslovou omáčkou

Stáhněte si katalog