Kdo jsme

Jsme tu už opravdu dlouho. V roce 1973 jsme po 63 měsících dřiny dostavěli a zprovoznili společnost s názvem Masokombinát Planá nad Lužnicí, která tehdy byla ještě součástí Jihočeského průmyslu masného, národní podnik České Budějovice.

Kdo jsme

Jak se doba měnila, zanikl Jihočeský průmysl masný, ale my jsme zůstali a vesele pokračovali ve výrobě dobrot na váš stůl. Bez škrábnutí jsme přežili i privatizaci v roce 1993 a od té doby už existujeme pod značkou Maso Planá. To už je docela pěkná doba, nemyslíte?

V roce 2002 jsme rozbili prasátko a do rekonstrukce podniku nalili nemalé peníze, abychom zajistili lepší porážecí technologie a zajištění podmínek perfektní hygieny podle náročných norem EU. Byla to spousta práce, ale díky ní jsme už v roce 2002 obhájili integrovaný systém ISO a HACCP, který nám byl udělen jako prvním v oboru potravinářství. Celkové rekonstrukce provozu byly ukončeny v roce 2005.

Tenhle úspěch nás ale neukolébal, naopak se nadále snažíme inovovat a vylepšovat, co se dá. Proto v roce 2007 naše firma opětovně obhájila normu ISO a jsme také držiteli certifikátů EFSIS, FSIS (USDA), IFS, ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:1999 a HACCP.

Na začátku roku 2010 jsme se domluvili s naším starším bratrem v oboru výroby masa, společností Kostelecké uzeniny a.s. a stali se její součástí. Spolu jsme navíc členy potravinářského kolosu AGROFERT, největší skupinou v českém a slovenském zemědělství a potravinářství. Nemusíme se tedy bát dál inovovat a přinášet na váš stůl neustále něco nového.

A do budoucna? Přijďte za deset let, za dvacet. Budeme tu pořád a pořád si od nás dáte tu nejvláčnější šunčičku, nejšťavnatější krkovičku a nějakou tu exotickou salámovou specialitku jako bonus. Slibujeme. Kvalita totiž z trhu jen tak nezmizí…

Kdo jsme